S ořechovým nákypem zavzpomínáte na pokrmy našich babiček. Vyzkoušejte tento tradiční recept.
1 Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Vlašské ořechy spařte vařící vodou, sloupněte a jemně umelte. Nastrouhejte kůru z půlky citronu. Dále utřete máslo do pěny, a pak postupně přidávejte cukr, žloutky, mleté ořechy, skořici a citronovou kůru.
2 Směs důkladně míchejte asi 5 minut metlami nebo v kuchyňském robotu. Pak ušlehejte tuhý sníh z bílků.
3 Na závěr lehce vmíchejte sníh z bílků do ořechové hmoty. Nákypovou formu vymažte máslem a vysypte strouhankou, naplňte ji těstem a pečte v troubě přibližně 45 minut. Upečený nákyp můžete posypat moučkovým cukrem.
webmaster CORA 2014 - 2024 , www.cora.cz