Čokoládové sušenky jsou skvělou lahůdkou pro děti. Můžete je zapojit i do přípravy sušenek. Výsledek jim bude více chutnat.
1 Pomocí ručního mixéru či kuchyňského robotu rozmixujte máslo do hladkého krému. Přidejte hnědý, krystalový i vanilkový cukr a míchejte dokud není směs nadýchaná a světlá. Poté vmíchejte vejce.
2 V samostatné misce smíchejte mouku, kukuřičný škrob, jedlou sodu a sůl. Směs pomalu přidávejte do ušlehaného másla. Těsto by mělo být pořádně husté. Na závěr přidejte čokoládové čočky a sušené brusinky a těsto dobře promíchejte. Mísu s těstem zakryjte fólií nebo alobalem a nechte minimálně 1 hodinu odpočívat v chladu (chlazení je u tohoto těsta důležité. Těsto můžete nechat vychladit i do druhého dne).
3 Po vyjmutí těsta z chladničky ho nechte 10 minut při pokojové teplotě. Jakmile bude chlazené těsto mírně drobivé, ale už bude držet pohromadě, tvořte z těsta kuličky (o objemu asi 1 lžíce) a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
4 Kuličky pečte v předehřáté troubě na 180°C 8–9 minut. Sušenky by měly na krajích chytat zlatavý nádech. Po vyjmutí z trouby budou sušenky velmi měkké. Nechte je vychladnout. Čerstvé sušenky vydrží v zakryté nádobě při pokojové teplotě asi jeden týden. Pokud chcete uchovat sušenky déle, můžete je až na dobu tří měsíců zmrazit.
webmaster CORA 2014 - 2024 , www.cora.cz